Assalamualaikum.
Hye anak anak. Muahaha #Sakai
Okay. Tengok title. Walaupun aku bet banyak yang dah tau cara nak buad Kek Batik Marie ni, tapi aku tetap jugak nak kasi resepi niii.
Baiklhaaa anak anak, kita , mulakan dengan bahan bahan yang diperlukan dulu.
Ingredients kau MESTI beli :
p/s : Kalau nak guna milo, sila lebihkan jumlah milo, baru sedapppp.
Hye anak anak. Muahaha #Sakai
Okay. Tengok title. Walaupun aku bet banyak yang dah tau cara nak buad Kek Batik Marie ni, tapi aku tetap jugak nak kasi resepi niii.
Baiklhaaa anak anak, kita , mulakan dengan bahan bahan yang diperlukan dulu.
Ihsan encek Google
Ingredients kau MESTI beli :
- Biskut Marie
- Serbuk koko/ Milo
- Susu pekat
- Mentega
- 2 biji Telur
Cara cara ye anak anak :
- Masukkan 200g mentega ke dalam periuk yang telah dipanaskan.
- Bila mentega dah cair, masukkan 4 sudu besar serbuk koko.(Ikut cita rasa sendiri). Kacau seketika.
- Masukkan telur.( Pastikan telur tadi dah dipukul sampai kembang jadi warna putih)
- Masukkan pulak susu. Agak agak sendiri lhaaa kan.
- Kacau laju laju ye anak anak.
- Masukkan sedikit air. Dan kacau sampai pekat.
- Bila dah rasa agak pekat dah kan, tutup api, biarkan sejuk dalam 5 minit.
- Sementara tu, biskut marie tadi kan, yang sebiji bulat tu kan, kau belah dua.
- Susun biskut tu dalam bekas, selapis.
- Tuang adunan koko tadi atas bikut. Ratakan.
- Lepas tuu, letak lagi biskut tadi atas lapisan koko tadi. Susun selapis. Dan ulang banyak mana lapis yang kau nak. Heee
- Dah sipa, masukkan dalam peti sejuk Tunggu sampai dia membeku dan makan !
p/s : Kalau nak guna milo, sila lebihkan jumlah milo, baru sedapppp.
Heeee. Boleh lhaaa cuba nak bagi laki/isteri kau makan nanti. Muahahaha
Errr, Selamat Mencuba.
kbai.