Awak ada blog, kita ada blog. Buad apa nak kecoh kecoh.

Thursday, August 25, 2011



Assalamualaikum.


Salam 25 hari Ramadan. Lagi 5 hari nak raya wak.(perlu aku bagitau cegini tiap hari)


Tadi kat FB tetiba newbie masukkan aku dalam satu group. Nama group tu macam nak gambarkan kita ni seorang blogger lhaa lebih kurang. Ok, aku terima je kan kalau orang kasi dan jemput. Tetambah kalau bab makan, kau ajak lhaa jauh mana pon, nak nak free pulak tu, muka aku pasti kelihatan. Agak tamak tak aku ? Tapi kalau kau nak ajak aku pegi makan, jangan lhaa pedajal aku suruh pegi jauh2 sangat kan...


Back to de point. Selalu bila kita in group, kalau members chat, dia akan keluar chat box kan. Sebenarnya kacau mata aku jugak tengok benda alah tu kat bawah kan. Tapi aku sedapakan lhaa mata aku. Kahkah, aku memang kejam.


Err, bukan nak cerita pasal aku ni kejam ke hapa ke. Tapi, dalam chat box tu tetiba ada seorag hamba Allah ni tulis : " Tolong keluarkan saya dari group ni".


Pelik jugak aku, dia ni tak da blog ke ? Dah tu aku reply lhaa : " Awak boleh exit sendiri lhaa"


Few minute dia reply : 




Aku pon dengan rela hati pegi lhaa tengok kan. Alahh, just about nama group je lhaa. Dia kata hamba Allah yang create group kat atas sama dengan group yang dia create.

Buad apa lhaa kita nak bergaduh sesama kita. Masing masing buad blog untuk tujuan sendiri. Kita sesama pemilik blog ni kena lhaa support each other. Tak kan benda kecik macam tu nak besar besar kan. Come on lhaa (aku cakap omputih weh!) , open minded lhaa dengan benda benda macam ni.


Mungkin masa dia nak create group tu, dah tak ada idea lain nak mai, nama tu jugak yang menyedapkan hati dan menenangkan jiwa dia. Nenati kalau idea dia datang serbu ramai ramai, dia tukar lhaa nama group tu kan. 


Ya, memang copy copy ni benda yang tak patut pon di buat ! Kalau sesapa berani copy paste aku, tak raya kau nanti ! 



Apa yang penting, think positive, kalau kau rasa dia tiru or nak sama sama dengan kau, biarkan je lhaa. Dan aku yakin orang yang kenal kita pasti tahu mana yang betul, n mana yang palsu. Tapi, ada tapi ye anak anak. Kalau apa yang dia buad tu SEJIBIK sama dengan macam yang Yuyu Zulaikha kena memang sesangat tak patut !


Note: Aku rasa masih belum layak jadi blogger, kerana ku masih sesangat baru dalam dunia ni. So, tegur lhaa apa yang patut . =)


Note lagi: Iman bila dah sudah cakap fon, dia cakap " Bye ramai ramai"




Hye, saya iman ! Saya single =)



kbai 








You Might Also Like

18 comment/s

  1. salam ziarah
    MZ dtg ucap selamat hari raya :)

    ReplyDelete
  2. gado cam budak22.. tah hape2 an..
    psl create group blog same pun nk kecoh2..nk raya da ni..hehe~

    ReplyDelete
  3. MZ : selamat hari raya jugak mama =)

    ReplyDelete
  4. hadoi..poyo je la org mcm tu..

    ReplyDelete
  5. Cik Bell: Lain orang, lain ragam =)

    ReplyDelete
  6. Difficult easy : Ehe, slalu bila nak ltak fon, dia cakap, bye tok, bye wan, dia cakap bye kat smua.
    Tapi semlm dia bye ramai ramai terus =)

    ReplyDelete
  7. pasal belog [un nak bising2.. annoying gile ..

    comel budak kecik tu :)

    ReplyDelete
  8. Ehe, nama dia Damya Nur Iman. Err.nak kasi tau =)

    ReplyDelete
  9. alahhh biasa letewwww... ahaha

    aku pun masih newbie..blog cacai barai jew..ahaha

    ReplyDelete
  10. perluka bergadoh pasal kes camtuh..tak berbaloi-baloi...><

    ReplyDelete
  11. saya newbie gak. kekeke. :p

    kalau tak mau dicetak [copy] oleh orang lain, sila batalkan akaun yg ada. senang. buat atas kertas. :p

    ReplyDelete
  12. Wanz & Mr.Thinker : sesama kita perbaiki diri =)

    ReplyDelete
  13. IkhaAnif : tak berbaloi.. Habis beras je =)

    ReplyDelete
  14. sabor jela, kadang-kadang ada yang sama idea. minda tu kena lebih terbuka

    ReplyDelete
  15. Sergeant : Ya, betol. Selamat Hari Raya Sergeant =)

    ReplyDelete
  16. Sergeant : Ya, betol. Selamat Hari Raya Sergeant =)

    ReplyDelete