Senang nya kita perempuan nak masuk SYURGA

Thursday, September 08, 2011

Assalamualaikum.


Hai kaum hawa ? sihat ?


Hai kaum adam ? dah mandi ? nak p sembahyang jumaat sat g, tak kan tak mandi lagi.. Online lagi ?


Err, semenjak 2 3 menjak ni feel nak jadi ustazah tak rasmi ja aku. Ada gaya ? kuikui *peqah santan sat


Kita perempuan senang ja kan nak masuk syurga ?  Susah tak ? Ustaz Kazim yang cakap senang.


4 benda yang kita wanita kena pelihara :


  • Sembahyang.
  • Puasa.
  • Taat pada suami/ibu bapa.
  • Jaga faraj/kemaluan.


- Sembahyang
  • Cukup senang kalau kita dah selalu buad. WAJIB k. Jangan lah buat hangat hangat taik ayam ja nah. Tak susah kan nak sembahyang ? 5 minit ja, tapi tetap rasa satu feel yang malas kan ? Kacau betol setan ni ! Mak cakap, kita tak boleh marah syaitan, nanti dia lagi jadi besar. Takutnyeeee


- Puasa
  • Kita perempuan rajin kan3 puasa ? Heee. Sebab ada alasan ja tak boleh puasa, kalau tak dah full puasa ramadan kita yedak ? Puasa kena ikhlas, jangan pulak reason nak kuruskan badan jaa (aku lhaaa tuuu)


- Taat suami/ibu bapa
  • Kepada yang dah berkahwin, mesti lhaa dia akan setia dan taat pada suami kan. Sebelum kawin, kena taat pada mak ayah, jangan pulak p taat kat bakal suami, salah tuuu. Tak kawin lagii. Lepas kawin, WAJIB taat suami kan ? Yedak ? Aku ni tak penah rasa lagi ada suami, sah sah tak tau.



- Jaga faraj/kemaluan 
  • Kalau nak cakap pasal perempuan sekarang, insyaAllah pandai jaga diri. Dah banyak kes buang bayi kan ? Kita dah besar, dah pandai sangat nak fikir. Diri kita, tak payah lhaa nak bermurah hati nak bagi kat orang lain. Kita perempuan HALAL untuk suami kita SAHAJA. Bf awak tu, belom tentu nak jadi suami awak tau...



Kalau dah buat perkara yang atas, insyaAllah kita dapat jadi isteri solehah, dan ibu yang baik untuk anak anak kita .

Tutup aurat ? Kalau kita dah buat yang atas, insyaAllah kita akan jaga aurat kita kan?



Selamat berhari Jumaat. Sealamat menunaikan solat Juamaat Pemimpin ^____^

kbai.



You Might Also Like

2 comment/s