How to submit tiket to Nuffnang

Thursday, March 24, 2016

Assalamualaikum

Sejak start berblog since 2011, syuhada pun letak nuffnang dekat side blog sebab tengok semua pakat ada tapi time tu taktau pun kita boleh buat duit dengan nuffnang. Then masuk 2012 sampai last year jarang ya Rabbi update blog. 2016 we make some effort okay!

Lepas baca few blogs and tips on how to increase CPUV (Cost Per Unique Visit) and CPC (Cost Per Click):

  • Always update blog at least one entry per day.
  • Blogwalking and tinggalkan jejak so bloggers will visit you back.
  • Join segment and contest.
  • Be creative nak attract people to click ads nuffnang.
  • Submit ticket ke nuffnang. 


So, soalan ciput sangat syuhada tanya dan nuffnang dah jawab pun. Cara nya sangat senang.


  1. Log in Nuffnang 
  2. Scroll ke bawah sekali
  3. Klik contact us
  4. Klik submit ticket
  5. Klik Blog enquiries/suggestion
  6. Then letak subject and ask anything, simple question pun okay bagi new blogger macam syuhada
  7. Priority ada yang suggest low, tapi syuhada letak high ha ha tamak

Here some short sweet conversation with Nuffnang staff 





Okay fighting! Kalau ada lagi tips, share la hokayyyy




You Might Also Like

4 comment/s

  1. Thank you for this info:) Serius, saya pun blur bab Nuffnang. Hii

    ReplyDelete
  2. Nuffnang rajin reply.. tapi selalu takde idea nak tanya apa. hihi

    ReplyDelete