Sebelum ada Facebook, Twitter dan etc.

Monday, November 14, 2011

Assalamualaikum.




Hi sihat ? Inilah barisan kita yang ihklas berjuang, siap sedia berkorban untuk ibu pertiwi. Mak haii, gila takda motif.


Ohhh apa ni apa ni. Moh ramai ramai dengar cerita aku sebelum aku berkenalan hati ke hati dengan:









dan seangkatan dengannya.






Banyak lagi lah tah apa kejadahnya nama. Aku rasa aku baru je terlibat dalam semua ni tahun ni, Serius. Dulu mana aku tahu nak menggodek benda ni. Dulu bila pegi sekolah, melepak ramai tepi tingkap usha orang lalu lalang kat bawah, budak laki laki mengorat kakak yang lalu, bila ada yang dok bergossip tak hingat pasal Facebook ni, aku diam je hoi.




Ada yang konon nak bagi aku jealous leteww tanya  "Weh syud, hang takda Facebook ke ?" Sumpah aku tak tahu nak kata apa, ye lah kan jawab takda nanti, malu pulak. Kalau jawab ada nanti, depa tanya macam² pulak, dah lah aku tak tahu apa. Last², aku pretend tak bersalah then pegi tandas, haha jalan sambil mendabik dada.




Sebelum aku konon terlibat aktif dengan semua ni, masa aku banyak dihabiskan dengan family. Bangun pagi bukak tudung saji, makan then on tv. Tengah hari, tolong mak masak, then makan ramai². Petang, sapu sampah, gunting pokok bunga yang dah serabut, siram pokok. Weh, aku serius aku buat semua tuu.





Sebelum ni tak kisah pun dengan laptop ni, tersadai je tepi katil tak tersentuh. On pun bila boring je, main game. Then bila ramai yang dok bercakap pasal Facebook ni sampai sakit telinga aku. Tak nak kalah, ajak lah ayah aku beli broad band, masa nak beli macam lah aku cucuk ayah aku. Bagus yah, kalau ada internet, banyak benda boleh buat. Ayah pun boleh buat Facebook, boleh cari kawan lama ayah. Haha bila ingat balik, lawak doh.




Semua tu dulu. Sekarang, bangun je teringat nak online. Tengah mandi je teringat apa yang jadi dekat Facebook, Twitter sekali dengan blog. Time nak sembahyang pun kadang otak ni apa badaknya semua tuu muncul dalam kepala hotak. Dah macam ketagih dengan semua ni. Ohh kenapa semua ni terjadi.




Bagi aku, bila ada semua ni, kalau boleh nak semua orang kenal kita. Mulalah nak over acting, lupa kawan. Kutuk sana, kutuk sini. Meluahkan perasaan yang lama terpendam. Kawan baik boleh bergaduh. Letak gambar macam², bangga dengan diri sendiri. 




Depend pada induvidu lah semua tu. Pandai manfaatkan, cantik lah kesannya. Silap taktik, bahaya menunggu 



Apa pun yang kita buat, tolong lah jangan lalai dengan suruhan agama. Sekarang, semua nak ambil mudah. Aku pun masih muhasabah diri, aku pun dah rasa sangat lalai. Haha tetiba tacing bagai.



Bersahabat baiklah dengan Allah ketika senang, nescaya Dia akan bersahabat baik denganmu ketika susah.



kbai


nota : mood aku nak buad tulisan besar semut (Hehe batalkan, kesian kau nak kecikkan mata pulok, sorry) -.-




You Might Also Like

10 comment/s

  1. mnde2 alah tu smue dh tak berusik dah... hee...

    ReplyDelete
  2. hehe. betul2. setuju2. skrg kalau tgh online mak panggil makan pasti jawab " dah kenyang mak" wlupun perut xjamah ape2 pun lagi. hehe

    ReplyDelete
  3. Soly : Hihi kannn. Sedih pulak rasa haha :)

    ReplyDelete
  4. Juey : Haha tahu takpa, mak panggil suruh jemur kain, sejam kemudian baru nak buat. Lahaii -.-

    ReplyDelete
  5. leh buat org lalai kan fb sume nih..kite pun dah deactvated acc fb, yg ada just fb untk ping blog kat group2 blogger jer ;D

    ReplyDelete
  6. Ha'ah betul. Sedar tapi still nak on jugak. Ohh mak :)

    ReplyDelete
  7. dulu mmg taksub giler kt fb nih..

    skrg dh x usik lgsg :)

    ReplyDelete
  8. YNA : Syuha sekarang pun rasapatut kurangkan, hihi doakan :)

    ReplyDelete