Blog Hop! Giveaway By Yasmin Aris

Tuesday, December 05, 2017

Assalamualaikum

Klik banner to join :)

Apa yang memberi inspirasi dalam hidup?

We have a lot of motivations in our life, so do I. As cliche one, the greatest inspiration in our life of course our parents. Mak Ayah. Okay cliche tapi sangat berkat, as a student, worker, laki bini orang, mak bapak budak even penganggur sekalipun mesti cari mak ayah at the end kalau habis stress. Even talk to them for awhile can make us feel better in any way, any situation. Because i witness myself how ayah work hard setiap hari balik berpeluh ya just imagine tengah panas kita yg nak dok dalam aircond ayah tengah panas susun bata bancuh simen angkut barang berat, how mak tetap cari barang barang anak dia yang hilang ni. Walaupun sambil cari sambil bebel. Kalau kau kat sini tengah pikir esok test biarlah ada rezeki ada markah, fikir lagi sekali ;)

Chup! I have another motivation yang betul betul motivate me until today, my past. Pernah dengar orang putih punya pepatah "We are products of our past, but we don't have to be prisoners of it" everyone ada good or bad past memasing. It depends on us sama ada nak stuck dekat takuk lama atau move forward. Yes, my past taught me a lot to become a new and better person every single day. Setiap kali aku rasa nak give up i will recall my past takkan nak jadi macam dulu balik syuhada. 

So, what's yours? Do join this giveaway and share apa yg inspired korang sampai sekarang kot aku boleh tambah jadi my next motivation pulak kan hiks 

See ya! 

Much love :)



You Might Also Like

1 comment/s